At the animal market

Tregu i bagėtisė

I am a third year student of economics at the University of Prishtina. This is the second time that I am participating in Kosova 24 project which is a very special experience for me. With the Holga camera I tried to present the beautiful part of Kosova to the world. Some of my photos were shot in the Regional Museum (Ethnological Sector), located in an old house dating from the 18th Century in Peja. In these photos you can see national costumes, a baby cradle and other interesting things that represent a part of old Albanian culture. I hope that the second exhibition will be as successful as the previous one.

 

Jam studente e vitit te trete te fakultetit ekonomik ne Universitetin e Prishtines. Eshte hera e dyte qe marr pjese ne pro- jektin Kosova 24 qe ka qene nje eksper- ience e vecante per mua.Permes Holgės jam munduar qe te ia prezentoj botes anet e bukura te Kosoves. Po ashtu ne mesin e fotografive te mia gjenden edhe disa fotgrafi shume interesante te cilat i kam bere ne Muzeun Rajonal ne Peje (Sektori i Etnologjise) i cili eshte i vendosur ne nje shtepi te vjeter qe daton qe nga shekulli 18 te. Ketu shihen veshjet kombetare shqiptare, djepi i femijeve si dhe gjera te tjera te vjetra shqiptare qe przentojne nje pjese te kultures se vjeter shqiptare. Shpresoj se edhe ekspozita e dyte do te jete e suksesshme sikurse edhe e para.